Tipuri de gravură

Gravare laser

 Este o procedură specială de inscripționare a obiectelor din metal, lemn, plastic realizată cu ajutorul laserului.
Prin acest procedeu, o rază laser focalizată pe un material și deplasată pe acesta, urmând un model realizat de un software specializat instalat pe un computer, are ca efect vaporizarea unui strat superficial al acelui material.

Prin reglarea parametrilor se poate obține o gravare superficială sau mai profundă care poate să varieze între 0,01 mm și 3 mm.
Procedura de inscripționare prin gravare laser poate fi deosebit de complexă și delicată, oferind durabilitate în timp și acuratețe lucrărilor.

Calitatea

 Calitatea gravurii laser este de neegalat. Produce o imagine permanentă, extrem de detaliată și fină, cu o rezoluție de până la 1200 dpi (puncte pe țol). Această rezoluție devine extrem de importantă atunci când ne referim la fotogravură, reprezentarea detaliilor fine, gravare pe sticlă, pe materiale nobile, sau într-unul dintre cele mai dure materiale, granitul.

Un mare avantaj îl oferă faptul că prin gravare și tăiere laser, materialul nu suferă deplasări pe masa de lucru, nu necesită prinderi speciale.

Viteza

 Laserul oferă cea mai rapidă metodă de tăiere de pe piață pentru o gamă largă de materiale, oferă produse competitive și de o calitate extremă, incomparabile cu cele realizate prin tehnicile tradiționale de tăiere.

Echipamentul laser poate fi ajustat în așa fel încât să acopere toate nevoile, fie că vorbim de produse unicate sau de producție în masă, în orice cantitate.

Protecția mediului

 Gravura laser nu produce reziduri și nici noxe, iar posibilitățile avansate de optimizare permit gravarea chiar și pe materiale de foarte mici dimensiuni, astfel încât se pot recupera chiar și cele mai mici resturi de materiale.

Gravare mecanică

 Este procedeul de imprimare a unui desen pe suprafaţa unui material prin săparea repetată de şanţuri de mici dimensiuni.

 Graţie rezultatelor spectaculoase, gravarea mecanică este una dintre cele mai utilizate servicii de pe piaţa producţiei publicitare.

 Spre deosebire de gravarea laser, gravarea mecanică se pretează foarte bine metalelor de duritate medie (aluminiu, alamă, bronz) dar şi multor alte materiale: materiale plastice, lemn, sticlă, etc.

Profunzimea gravurii se poate controla cu mare precizie şi, de asemenea, se pot realiza obiecte gravate 3D.

Gravarea mecanică dă rezultate excelente în cazul inscripţionării obiectelor promoţionale metalice.